Friday, 28 December 2012

cinta jarak jauh

cinta jarak jauh
indahkan dunia ini...allah ciptakan manusia berpasangan untuk berkasih sayang > mencintai antara satu sama lain.. hari dapat idea nak bercerita pasal cinta jarak jauh...kl ke jb...jauh ke???

cinta nya bermula disini.. i love mohd rashid
apa pun nak ceritakan semuanya tak kan mungkin...mungkin hanya kali sekadar menceritakan keadaan diri ini dan diri nya..bagaimana sayang nya cinta nya terhadap si dia..betul kan cinta itu tak kenal rupa..tiba2 je boleh jatuh hati... cinta ain nie berpandukan cinta muka buku...



sebab facebook la... si dia add ain as friend.. masa tu si dia masih lagi couple dengan ex nya...masa tu ain tengok ain dengan dia takde mutual friend or apa2 je la memang takde...masa tu ain tanya la kat si dia...chat chat la cerita ye sebgai permulaan ayat... "thank add me but why me???" dan dia balas "just to be u friend"...mungkin nak dikatakan jodoh..kita selalu msj call hampir sebulan..then bila dah lama tu..si dia ajak jumpa..wow terlalu excited ye rasa..bertarikh kan 14hb11 2012..ain jumpa dia...masa tu ain kat rumah akak...dek kerana dia ikhlas betul2 nak jumpa...so hari tu ain jumpa la...masa jalan tu...ain asyik fikir je..kenapa la dia rendah dari kita???then si dia bagi tahu kawan2 dia pun panggil dia KECIK...heheheh...xpe la xkisah pun...tapi dia jujur lagi la setakat nie...sejak malam tu je ain dan si dia asyik mesej je...kenal2 dan mengenali
cinta ini ain perkenalan sebagai cinta jarak jauh.

..cinta ini akan berjuahan selama 3tahun sebab ain belajar..tapi ain tak tahu macam mana jadi..percintaan dengan dia....mungkin asyik mesej dan call so jadi la macam nie..yang paling ain nak tergelak...si dia suruh ain panggil dia abg...hehehehe...dalam hati ain macam tergelak sorang2 taw...ntak pernah2 lak panggil macam tu..dekat abang sendiri pun xmacam tu..heheheh..



 tapi apa pun... ain memegang status relationship with si dia..hehehe..untuk setakat ini..ain beruntung lagi kerana kepercayaan dan saling memahami ada dalam diri  si dia dan ain...

No comments:

Post a Comment