Friday, 28 December 2012

kesakitanku...ku mengerti nya

malam nie ain nak cerita kan pasal kesakitan ain..bermula tahun 2002..ain selsema mungkin  dikata kan resdung biase lepas jumpa doktor thun 2002 tu..ain dapat taw ini penyakit sinus sitis....yang mana rongka dalaman hidung dan dalam permukaan muka ain dijangkiti bakteria atau lain2...setelah 2thun ambil rawatan doktor sah kan ad ketumbuhan macam polip kat rongka hidung...then thun itu juga ain buat pembedahan...penyakit ini buat ain rase tak selesa, demam, sesak nafas, tonsil bengkak, berhingus je, pening kepala dan macam2 lagi...selepas setahun buat pembedahan tu..ain dah stop appointment dengan doktor pakar...sebab ye ain rase macam nk cuba rawatan tradisional...macam macam ain cuba ..itu la ini lah...ubatan yang ain tak pernah berhenti pakai ialah doa mohon dipersihatkan tubuh badan ini.

..tahun berlalu tahun...dalam pada itu  ain ad juga kne selsema...sekali kena selsema tu...sinus sitis nie menjadi lagi... so bila fikir balik..ain tak boleh demam n selsema n minum ais...sebab ini sinus sitis datang lagi...untuk hilang kan sinus nie..ain amek ubat amoxcylcillin...dah bertahun2 makan ubat tu..tak di hospital  di klinik swasta..xpun senag dapat g farmasi...kadang2 terfikir berapa lama lagi ain terus macam nie...


jalan cerita yang ain nak ccerita kan ain sekarang nie..ain rase badan ain makin lemah.... ain banyak demam pening2 kadang sakit kepala sampai berhari2 ..tapi apa kan daya ain mampu bertahan...semua orang sekeliling ain pandang ain macam ainain sihat...kadang ain pun pelik....akhir akhir ini baru ain ad fikir ..dah lama ain xupdate appointment..so ain xtaw keadaan dalam muka ain nie....ape yang jadi ye...ke ad ketumbuhaan lagi..setahu ain bila dh ktumbuhan lama sangat boleh jadi barah xpun kanser...hati ain selalu fikir jauh macam tu sebab nampak tanda2 macam sakit ain makin teruk...tiap2 hari dibuai sakit kepala tapi jadi kebiasaan sakit kepala tu...alhamdulillah..setiap kesakitan itu..banyak ajar ain nikmat ye kesenangan dan ketenangan allah bagi...mungkin ketika sakit ini mempergagahkan diri kita lagi untuk Allah....

sekarang nie ain mampu bertahan....nak g check kat hospital selalu je takde kesempatan...mungkin mase ye lagi...ape pun mohon doa kan ain...diharap ain panjang umur.,.ain nak jaga mak abah ain dulu... nak balas jasa diorang dulu....
sape2 yang baca blog nie..ain nak bagitaw satu benda je..jangan pandang seseorang tu denagn kesenangan kadang2 setiap ksakitan tu hanya mampu dipendamkan dan xmampu diluahkan...apabila diluahkan belum tentu si pendengar tu mengerti.......

No comments:

Post a Comment